N_menu sezonowe

Poznaj nasze menu sezonowe! Co miesiąc Szef Kuchni ALYKI zaprasza na nowe propozycje dań, inspirowane świeżymi, lokalnymi produktami, dostępnymi tylko przez krótką chwilę. Wiosną w ALYKI królują kolorowe nowalijki i szparagi. Lato to nasz ulubiony okres – czas soczystych owoców, orzeźwiających chłodników i zdrowych sałatek. Jesienią w menu sezonowym goszczą aromatyczne grzyby oraz przepyszna dynia w wielu odsłonach. Zimą natomiast zapraszamy do degustacji rozgrzewających, aromatycznych i wzmacniających odporność dań, idealnych na mroźne dni.

A oto, co przygotowaliśmy dla Państwa w tym miesiącu. Zapraszamy do degustacji!

ba1

PRZYSTAWKI
Moussaka – sos cytrynowy / palony agrest / marynowany arbuz icon3
21.
ZUPA
Chłodnik limonkowy / jogurt / ogórek / grillowana krewetka / świeża mięta
15.
SAŁATKI
Szpinak/ bób / maliny / chips z chleba / Sir Grill – wędzony ser kozi z Łomnicy / winegret truskawkowy icon3
28.
Sałata a’la cezar / sałata rzymska / parmezan / polędwiczka wieprzowa sous-vide / czerwona porzeczka / grzanki / sos cezar
31.
DANIA GŁÓWNE
Makaron tofe / kabaczek / groszek / pomidory pelati / czosnek / parmezan / pestki dyni / kiełki słonecznika / czarnuszka  icon3
29.
Pierś z kurczaka kukurydzianego / palona marchewka / kurki / bób / marynowana kalarepa / sos z czereśni
36.
Rostbef sous-vide / sos agrestowy / arbuz / puder z białej czekolady / ziemniaki truflowe
39.
Makrela pieczona w całości / palony kalafior / sos z bzu / puree z młodego orzecha laskowego / salsa z czerwonej soczewicy z selerem naciowym
45.

icon3– danie wegetariańskie