N_menu sezonowe

Poznaj nasze menu sezonowe! Co miesiąc Szef Kuchni ALYKI zaprasza na nowe propozycje dań, inspirowane świeżymi, lokalnymi produktami, dostępnymi tylko przez krótką chwilę. Wiosną w ALYKI królują kolorowe nowalijki i szparagi. Lato to nasz ulubiony okres – czas soczystych owoców, orzeźwiających chłodników i zdrowych sałatek. Jesienią w menu sezonowym goszczą aromatyczne grzyby oraz przepyszna dynia w wielu odsłonach. Zimą natomiast zapraszamy do degustacji rozgrzewających, aromatycznych i wzmacniających odporność dań, idealnych na mroźne dni.

A oto, co przygotowaliśmy dla Państwa w tym miesiącu. Zapraszamy do degustacji!
Nowa wkładka dostępna od 11.08.2017 godz. 17:00

ba1

PRZYSTAWKI
Tarta / pomidor malinowy / cukinia / czosnek pieczony / kurki / szalotka icon3
20.
ZUPA
Krem z bobu i koperku / chips ze skorzonery / maliny icon3
14.
SAŁATKI
Sałata dębowa / grillowany camembert / pieczona brzoskwinia / ogórek / jeżyny / winegret malinowy icon3
28.
Szpinak / łosoś sous-vide / melon / borówka / awokado / jajko przepiórcze / pestki słonecznika / winegret z pomidorów malinowych
31.
DANIA GŁÓWNE
Makaron penne meddet / domowe pesto / parmezan/ czosnek / rukola / pomidorki koktajlowe  icon3
27.
Policzek wołowy / puree z dyni / kurki / arbuz / marchew / puder z białej czekolady
38.
Kacze udo sous-vide / sos jeżynowy / pieczone ziemniaki/ maliny / grillowana morela / bób
44.
Filet z suma afrykańskiego / granat / palony brokuł / fasolka szparagowa / pieczona dynia / krewetki ziołowe
39.

icon3– danie wegetariańskie