Menu sezonowe

Poznaj nasze menu sezonowe! Co miesiąc Szef Kuchni ALYKI zaprasza na nowe propozycje dań, inspirowane świeżymi, lokalnymi produktami, dostępnymi tylko przez krótką chwilę. Wiosną w ALYKI królują kolorowe nowalijki i szparagi. Lato to nasz ulubiony okres – czas soczystych owoców, orzeźwiających chłodników i zdrowych sałatek. Jesienią w menu sezonowym goszczą aromatyczne grzyby oraz przepyszna dynia w wielu odsłonach. Zimą natomiast zapraszamy do degustacji rozgrzewających, aromatycznych i wzmacniających odporność dań, idealnych na mroźne dni.

Kurki
21 zł
masło, jajko przepiórcze, borówki, szpinak, chips z mango
kwaśna śmietana, warzywa sezonowe, czosnek, natka, świeże pomidory
groszek cukrowy, arbuz, rzodkiewka, rabarbar, marchew, winegret z pomidorów malinowych
mix sałat, borówka, skorzonera, winogrona, czerwona cebula, kurki, sos miodowy
kwiat karczocha z bazylią, seler naciowy, puree z dyni i kolendry
pasta paprykowa, kabaczek, cykoria, dynia, demi-glace rozmarynowy
kukurydza, puree z pasternaku i chrzanu, smażone rydze z pietruszką
filet z łososia, kabaczek, oliwa azyliowa, pestki dyni, czosnek, szpinak, pomidorki cherry