N_menu sezonowe

Poznaj nasze menu sezonowe! Co miesiąc Szef Kuchni ALYKI zaprasza na nowe propozycje dań, inspirowane świeżymi, lokalnymi produktami, dostępnymi tylko przez krótką chwilę. Wiosną w ALYKI królują kolorowe nowalijki i szparagi. Lato to nasz ulubiony okres – czas soczystych owoców, orzeźwiających chłodników i zdrowych sałatek. Jesienią w menu sezonowym goszczą aromatyczne grzyby oraz przepyszna dynia w wielu odsłonach. Zimą natomiast zapraszamy do degustacji rozgrzewających, aromatycznych i wzmacniających odporność dań, idealnych na mroźne dni.

A oto, co przygotowaliśmy dla Państwa w tym miesiącu. Zapraszamy do degustacji!
Nowa wkładka dostępna od 04.11.2017 godz. 17:00

 

PRZYSTAWKI
 Palone warzywa z plastrami gęsi ze świeżą figą i jogurtem
21.
ZUPA
Podgrzybki, por, włoszczyzna, natka,oliwa tymiankowa,różowy pieprz icon3
14.
SAŁATKI
Sałatka z półgęskiem , mandarynka, pistacja , chips z pomarańczy, winegret gruszkowy , roszponka
34.
Sałatka z serem Ślubowskim z lawendą, szpinak , pomidorki cherry , bazylia, ogórek konserwowy, oliwa bazyliowa icon3
32.
DANIA GŁÓWNE
 Makaron tortiglioni , pomidory, szczypiorek , brukselka, pestki dyni , parmezan icon3
28.
Grilowany filet z gęsi , palona brukselka i pietruszka, puree z czerwonej kapusty , rzodkiewka
36.
Baweta wołowa, puree orzechowo gruszkowe , chrzan palony , pieczone ziemniaki w ziołach
46.
Filet z sandacza , puree z topinamburu , pęczak pomarańczowy , smażony szpinak , groszek
39.

icon3– danie wegetariańskie