Menu

 

W menu a’la carte ALYKI znajdą Państwo zarówno dania kuchni polskiej, jak i dania inspirowane licznymi podróżami, których smak za każdym razem przywołuje nam miłe wspomnienia.

Nasze dania przygotowujemy z naturalnych składników, sięgając po produkty najwyższej jakości. Potrawy przygotowujemy m.in. francuską metodą sous-vide, która polega na wydłużonym procesie gotowania w niższych temperaturach w tzw. „próżni”, co pomaga zachować lepszą jakość i smak. Dzięki temu dania, które serwujemy zachowują najwyższe walory odżywcze, nie tracą witamin, są zdrowe i lekkostrawne, a ich wygląd i struktura pozostają nienaruszone.

ser taleggio, podgrzybek, granat, orzechy włoskie, oliwa
czosnek, białe wino, pomidorki koktajlowe, chili, pieczywo
musztarda francuska, papryka, czerwona cebula, koperek, oliwa, żółtko, pieczywo
musztarda francuska, cebula perłowa, kapary, pomidorki, żółtko, pieczywo
grzyby shimeji, oliwa rozmarynowa, crème fraîche
jajko sous-vide, pieczywo
Wegetariańskie | Vegetarian
mix sałat, winogrona, burak pieczony w miodzie, kiwi, winegret miodowo-musztardowy, chleb buraczany
mix sałat, patison marynowany, podgrzybek, pestki dyni, chips z boczku, piklowana cebula, winegret cydrowy, chleb buraczany  
ziemniaki pieczone z papryką, pomidory, cebula, śmietana
ziemniaki gotowane, masło, koperek, surówka z kiszonej kapusty, oliwa bazyliowa
Wegańskie | Vegan
TAGINE
29 zł
bakłażan, kuskus, mleko kokosowe, curry, kumin, papryka, cukinia, marchewka, czerwona cebula, czosnek, seler naciowy, soczewica
szpinak, czosnek, pomidorki koktajlowe, cukinia,  oliwa
kapusta zasmażana,  fasolka szparagowa, ziemniaki gotowane, masło, koperek
sos borowikowy, konfitura z czerwonej cebuli, karotka, gotowane ziemniaki, masło, koperek
marchew blanszowana, gnocchi, sos śliwkowy, rydze
bakłażan, cukinia, kukurydza, sos duński, pieczone ziemniaki
śmietanka, czerwona cebula, słonecznik, rukola
Wegetariańskie | Vegetarian
cebula, kwaśna śmietana (8 szt.)
masło, natka, kwaśna śmietana (8 szt.)
makaron udon, krewetki, polędwiczka wieprzowa, sos teriyaki, cukinia, marchewka, czarny sezam
czarny ryż, czosnek, groszek, fasolka szparagowa, borowiki marynowane, żel z mango
kapusta pekińska, dynia, pasternak, karotka, dip surimi z wasabi